Er din partner psykopat? Læs vores erfaringer

Hvis man tror man er sammen med en psykopat, vil det være en meget god ide at kontakte en fagkyndig psykolog eller psykiater for at få hjælp til ikke at være eller forblive et offer fysisk og psykisk, da der normalt er rigtig mange psykologiske eftervirkninger ved dette.

Psykopaten og utroskab
En psykopat er meget selvcentrerede og har udelukket kun oprigtigt fokus på sig selv. Dog når en psykopat vil have eller opnå noget, kan han eller hun være noget af det mest charmende menneske på jorden. Det virker umiddelbart som om psykopaten er den mest hengivende og kærlig partner du har haft. Det vil vende. Om det er i det store eller små. Så vil psykopaten trække dig ind i et net, som kun er lavet og forståeligt af psykopaten. Som sagt du vil være fluen i et edderkop spind, og det er op til edderkoppen hvornår den vil fordærve dig helt, hurtig eller langsomt. Når psykopaten ikke længere kan bruge dig og fuldstændigt har udtømt dig fysisk og psykisk og måske endda din bankkonto. Ja så kan det være psykopaten går videre i livet som om intet er hændt, og efterlader ødelæggende omgivelser bag sig, som vil føles, som om du ikke ved hvad du er blevet ramt af.

Eksempler på psykopatens manipulation
“Skat du skal ikke tage den kjole på, du ser tyk ud i den, tag da den grønne korte på, den er du smuk i.”

Psykopaten, både er sød, ondskabsfuld og dog pænt manipulerende. Han får hvad HAN vil have.

“Skat jeg tager lige 500 kr. Jeg skal lige ud med Niels og Ole. Hende: jamen det har jeg ikke råd til, jeg skal have betalt en regning. Psykopaten: Jamen skat, det er jo for vores skyld. Jeg har det jo rigtig skidt, og du ved hvor glad gutterne gør mig. Så kan jeg også arbejde hårde i morgen. Så har du en glad mand og så tjener jeg pengene ind i morgen.”

Psykopaten manipulerer igen for at få hvad HAN vil have, Uden omtanke og hensyn til hun har en regning der skal betales. Han trækker tilmed et samvittigheds kort over for hende, og køre på den.

Kone finder ud af at manden har været utro:

“Jamen det var en fejl, det sker aldrig igen. Og det er jo også lidt din skyld. Hvis du ikke fik mig til at føle mig ensom eller klædte dig selv lidt bedre på, så havde jeg jo ikke behov for det. Ved godt det er forkert, og jeg elsker dig over alt og vil ikke have andre end dig. Men du gør det heller ikke nemt for mig. Det er også lidt dit ansvar.”

Psykopaten er fanget med bukserne nede, og skifter i mellem skyldighed og ansvar, samtidige med han manipulere og lægger skylden over på konen. Igen HAN styrer situationen derhen hvor han vil have den. Og hvis han gør det rigtig, tilgiver konen ham, da det nok også var lidt hendes skyld og hun må heller rette sig op så det ikke sker igen.

Pyskopatens dobbeltliv
Nogle psykopater lever et dobbeltliv. Mange psykopater har behov for at få opfyldt deres ego, meget over i narcissistisk træk og adfærd.

Mange psykopater har en stor seksuel lyst der udligner sig i utroskab med mange partnere på samme tid. De kan være i et fast forhold, til en kvinde eller mand og så have mange engangs affære ved siden af. Mange psykopater har også seksuelle afvigelser over i det sadomasochistiske. Det vil også betyde at psykopaten aldrig kan få nok af at opfylde sine egene behov. Selv om de har mange seksuelle forhold, føler de ikke noget, og er fuldstændigt ligeglad med hvem de er sammen med, bare deres egen behov og ego bliver opfyldt. Psykopaten kan derfor overfører seksuelle sygdomme.

Det er ikke din skyld at psykopaten valgte dig
En vigtig ting, man skal forstå fra starten af er.
Du har ikke gjort noget forkert og kunne højst sandsynligt ikke have undgået psykopaten. Det er derfor det hedder psykopater.

Din sårbarhed tiltrækker psykopater
En Psykopat er meget tiltrukket af et menneske som virker sårbar. Det kan være fordi partneren er ramt af sygdom. Det kan være finanskrisen som trykker, eller du er blevet arbejdeløs. Du er måske meget økonomisk stresset eller er lige kommet ud af et andet dårligt forhold, hvilket er absolut kræs for en psykopat. Psykopater elsker når de allerede har dig i en nedbrydnings process og så kan de styre, eller bygge dig op som de ønsker du skal være.

Der er den meget farlige kriminelle psykopat og der er den meget ansete karriere psykopat.
Karriere psykopaten er en forretnings kvinde eller mand som har styr på alting, og som er meget velanset blandt hele sin omgangskreds.

Psykopaten, arbejde og samfundet
Den kriminelle psykopat er nemmere at genkende, da vi i vores samfund ikke accepterer kriminalitet! Den kriminelle psykopat hutler sig i gemmen sin hverdag med kriminalitet. Sælger måske stoffer, drikker og er meget voldelig anlagt. Han har svært ved at knytte bånd til andre og er måske enormt paranoid. Den slags psykopat skiller sig nemmere ud i samfundet.

Hvorimod er det den højt ansete chef, som slipper meget nemmere igennem nåle øjet. Da personen meget sandsynligt vil være meget intelligent og dygtig. Den manglende empatisk forståelse, vil måske bare virke som om psykopaten er meget optaget af sit job, karriere og hvad der i det hele taget er bedst for firmaet. Selv om psykopaten måske kører en eller flere personer psykisk ned, vil det måske ikke virke til at være andet end normalt for en ambitiøs chef eller leder der skal holde produktiviteten i omdrejninger.

Derfor kan det være meget svært for en partner som bor sammen med en psykopat. Når psykopaten er meget højt anerkendt af samfundet, kan det være endnu sværere at overbevise sin omgangkreds at den er helt gal med ens partner. Det kan også være svært at for sympati fra sine omgivelser, da psykopaten meget gerne indkredser sit bytte og søger for alt ser pænt ud på overfladen. Hvis nogen kommer tæt på psykopatens bytte som kan give psykopaten negativ omtale, så bliver det meget hurtig partneren der er noget glat med på alle punkter. Og det er ikke svært for en psykopat, at overbevise omgivelserne om at det er partneren som er problemet. Psykopaten vil hele tiden gerne kontrollere og ved lige nøjagtige hvordan tingen skal fordrejes til psykopatens fordel.

Tegn på at din partner er psykopat

  • Udviser din partner grov ligegyldighed over for andres føleser?
  • Mangler din partner ansvarsfølelse og respekt for sociale normer og forpligtelser?
  • Mangler din partner evner til at fastholde forbindelser med andre mennesker, f.eks. sine venner eller skifter han/hun ofte arbejdesplads?
  • Har din partner lav tolerance og lav aggressionstærskel?
  • Mangler din partner evne til at føle skyld eller lade sig påvirke af erfaringer, inklusiv straf?
  • Kommer din partner med bortforklaringer og giver partneren dig skylden når det er ved at være for tæt på?
  • Har din partner stor tilbøjelig til at bebrejde andre?
  • Har din partner mere partnere på samme tid, som om én partner aldrig er nok?

Psykopatiske mænd og kvinder
Man siger at der er én psykopatisk kvinde ud af fire mænd.

Mange gange vil kvinden blive kaldt hysterisk. Men hvor hun kan gemmer sig bag en charmende “hysteriforme” personlighed. Selv om hun nedlægger mænd på stribe og springer frem og tilbage og ikke kan binde sig til nogen. Man ser måske den manglende empatisk evne, da hun logisk nok ikke når at binde sig før hun igen er videre. Kvindelige ledere og chefer kan ofte gemme sig bag en facade af at være firmaets vægt skål, som tjener styrtende med penge ind, trods medarbejderne eller partner der hjemme mærker en helt anden side af hende.

Den kvindelige psykopat minder på mange måder om den mandlige. Dog er kvinder og mænd delt mere op i kønsroller, altså hvad er acceptabelt for en mænd og hvad som er acceptabelt for en kvinde.

Psykopater fra højere sociale lag, har bedre muligheder for at hengive sig til deres psykopatiske udageren af aggressivt ubehag eller afvigende adfærd uden at overskride lovens rammer. At betale prostituerende for tjenesteydelser, som er klart afvigende eller sadistiske, at spekulere i skuffeselskaber og skattetænkning, eller at fastholde mennesker i en økonomisk afhængighed, hvor de må finde sig i en hensynløs behandling, behøver ikke at kollidere med vores lovgivning.
Det gør derimod mishandling, bankrøveri og handel med narkotika, som oftere forekommer i lavere sociale grupper.
Hvis man selv befinder sig på bunden og har behov for at lade det gå ud over nogen, er der kun de svagere familie medlemmer tilbage.

/SA